pátek 20. července 2018

RECEPT: Melounové mléko 멜론우유



Ano, čtete správně. Dneska si připravíme melounové mléko. Zní to hodně podivně a nezvykle, ale v Koreji (a celkově Asii) jsou mléka různých příchutí naprosto běžná, takže se můžete časem těšit i na broskvové nebo banánové mlíko.

A nebudu lhát, mě tohle mlíko docela zachutnalo. Nemá totiž divnou pachuť ani nic takovýho a je to celkem chutný.

BUDEME POTŘEBOVAT (na zavařovačku mléka):

  • meloun Galia
  • mléko
  • cukr krystal/moučka

VYSVĚTLIVKY:

- lžička = čajová lžička
- lžíce = polévková lžíce

POSTUP:


  1. Meloun Galia rozpůlíme a zbavíme pecek. Poté jej nakrájíme na měsíčky. Ty pak odkrájíme od slupky a nakrájíme na kousky.
  2. Kousky melounu rozmixujeme do hladka.
  3. Rozmixovanou směs přelijeme do rendlíku, přidáme zhruba lžíci cukru (záleží na vás, jak moc sladký mlíko chcete) a necháme projít varem. Nejprve se vytvoří pěna a jakmile zmizí, tak máme hotovo.
  4. Melounový sirup si přelijeme do hrnečku a necháme pořádně vychladnout.
  5. Po vychladnutí přelijeme do láhve či zavařovačky, zalijeme mlékem, zavíčkujeme a pořádně promícháme. A melounový mlíko je na světě!

A k čemu melounový mlíko využít? Třeba na výrobu melounových nanuků!

TIP! Neskladovala bych déle než dva-tři dny.


1 komentář:

  1. Zajímavý tip, nikdy by mě nenapadlo, že se dá z melounu udělat mléko, vůbec si nedovedu představit, jak může chutnat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat