sobota 4. srpna 2018

RECEPT: Melounové nanuky 메론아이스크림



Melounový nanuk je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších nanuků v celý Koreji. Je extrémně jednoduchej a ačkoliv to může znít podivně, tak i hodně dobrej. Navíc na jeho výrobu potřebujete melounový mlíko, recept tady, což znamená, že to budete mít z velký části fakt domácí výrobu.




BUDEME POTŘEBOVAT:

  • meloun Galia
  • smetanu na šlehání
  • cukr krystal
  • melounové mléko (recept tady)

VYSVĚTLIVKY:

- lžička = čajová lžička
- lžíce = polévková lžíce


POSTUP:


  1. Meloun Galia si rozpůlíme a zbavíme pecek. Vykrájíme z něj kuličky, počet i velikost záleží na tom, jaký máte ,,nanukovníky".
  2. Ve velké míse si rozmícháme cca 30 ml smetany se zhruba lžící cukru (odvíjí se podle toho, jak moc sladký nanuk chcete). Po rozmíchání přilijeme cca 50 ml mléka a opět rozmícháme.
  3. Vykrojený kuličky nahážeme do nanukovníků a zalejeme lehce přes čtvrtku mléčnou směsí.
  4. Dáme na dvě hodiny do mrazáku. Zabalte je třeba do fólie, nesmíte tam dát ty víčka s držátky. Budeme dělat ještě druhou půlku.
  5. Po ztuhnutí si v misce smícháme cca 20 ml smetany, něco málo přes lžičku cukru a melounové mléko. Já dávám vždycky podle oka, jak se mi to vleze do nanukovníků.
  6. Touto směsí zalijeme nanuky až po okraj, zavíčkujeme a necháme aspoň 4 hodiny v mrazáku.



1 komentář:

  1. Mňam, to vypadá skvěle! Úplně jsem z toho dostala chuť na něco osvěžujícího. Na zahradě máme jen červený meloun, bude teď muset stačit ;) Určitě to ale někdy vyzkouším, tenhle meloun si taky čas od času koupím.

    OdpovědětVymazat